Bucurestiul, capitala videochatului

O statistica de la sfarsitul anului 2013 arata clar ca suprematia studiourilor de videochat din Romania, o detine, fara vreo indoiala, Bucurestiul. Aici se afla nu mai putin de 587 de studouri care se imbogatesc pe zi ce trece tot mai mult. Acest lucru nu ar fi  o problema daca mai mult de jumatate din acestea nu ar fi ilegale, cu alte cuvinte nu platesc nici un leu la bugetul de stat.

Nu va ganditi ca castiga prea putin si nu isi permit sa mai plateasca si taxe la stat, pentru ca aceste studiouri  castiga pe an cam cat o firma foarte mare de transport in 2-3 ani. Cu alte cuvinte, sute de mii de euro intra in conturile persoanelor fizice care se ocupa de administrarea  studiourilor.

Nici fetele care lucreaza in astfel de firme fantoma nu se bucura de un salariu prea mare, pentru ca de multe ori acestea nu isi mai primesc banii, pentru ca , ce sa vezi, nu au semnat niciun contract.

Cum exista reglementari legale cu privire la activitatea desfasurata de  studiourile de videochat, este destul de greu de inteles de ce totusi fetele nu aleg sa lucreze cu cele care sunt legale.  Registrul comertului are coduri CAEN care se preteaza pe activitatea de videochat, fapt care este deja stiut de acele studiouri de videochat din Bucuresti, care sunt intr-adevar legale.

In aceste studiorui fetele lucreaza in baza unui contract de munca, isi primesc banii la data fixata in contract, ba chiar sunt asigurate din punct de vedere medical iar firma plateste si catre fondul de pensii in fiecare luna. Desi pare greu de stiut care dintre multele studiouri de videochat sunt legale, exista mereu cateva semne care va vor ajuta sa va dati seama, inainte sa va angajati la un studio. Corectitudinea informatiilor trebuie sa fie primul semn. Cautati mai multe informatii despre studioul la care vreti sa va angajati, daca acestea se verifica, atunci puteti sa aplicati pentru un post acolo, fara probleme.  Bucurestuiul ofera  gama mai mare de studiouri, insa marea majoritate se afla in ilegalitate asa ca asigurati-va dinainte!

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s